….. för vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten……..

Satt och bläddrade lite i gamla mappar från 2008 och kom just på att jag tog en del bilder på denna vackra Buick när min ”lilla” Johanna tog studenten.

Johanna tog studenten i Ystad och blev av förklarliga skäl överlycklig,.. eller,… nåja väldigt skitglad när jag dök upp i denna underbara tingest för att köra henne och hennes kompisar några varv runt skolan i Ystad och sedan till hennes farmor i Malmö. Om hon var lycklig över att få sitta i framsätet, med sina kompisar i baksätet och tuta omkring runt skolan,… hur lycklig var då inte jag över att få köra den?
Jag vill under inga som helst omständigheter utge mig för att vara någon bilkännare och och mina referenser till dito är tunnare än min plånbok, men den kändes som en korsning mellan en jävligt stor PV från tidigt sextiotal och en stridsvagn att köra.

Bilens ägare, min gode vän Peter sätter säkert morgonkaffet i vrångstrupen av liknelsen,… (förlåt Peter), men den är kolossalt stor och så hade den ju bromsar som var dimensionerade för en rollator!!

Lägg även märke till alla fina detaljer och den underbara patina som man kan ana lite här och där på bilen.
För övrigt kan jag inte säga så mycket om bilens ursprung, men jag är övertygad om att Peter gärna fyller i om han läser detta inlägg!

GLAD PÅSK på er alla!

Share

En reaktion på “….. för vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten……..

  1. Åååhhh vad fint! Lägg märke till skärmarna som sveper från framlampa till bakhjul – galet kool design. Harley Earl tog fram designen till världens första konceptbil – Buicks Y-job 1938. Ett krig och ett decennium senare kom denna bilen (-47) som är svensksåld. Tack för fint inlägg 😉 / P.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.