Sex timmar i Fyledalen

Fyledalen är 20 kilometer lång, några hundra meter bred och upp till 50 meter djup. Den ligger på gränsen mellan Sjöbo, Ystads och Tomelilla kommuner.
I dalens botten rinner Fyleån. Förr kunde man åka tåg längs Simrishamnsbanan i dalen, men numera används spåren enbart till dressincykling.
Första gången jag kom i kontakt med Fyledalen, var i samband med en motorcykelträff där i 16-årsåldern. Vi sov över i tält och festade under natten, efter det blev Fyledalen självklart Fylledalen!

33 år senare, igår alltså (den 22/8-11), gjorde jag ett återbesök och hade kameran med mig, jag gick en runda på sex timmar i dalen och plåtade allt från skalbaggar till brunstiga tjurar! 🙂


Tack och hej, leverpastej!

Share

2 reaktion på “Sex timmar i Fyledalen

  1. Hej! hade oxå Marie som lärare ett tag o hon la länken på fb – måste bara säg wow helt underbart! Blev lycklig, fick sinnesro o helt impad av färg o form. Tack för bilder som gör en lycklig o ger ro i själen. Så underbar naturen, detaljer är runt omkringen om man bara öppnar o ser med ögonen!! =)
    Gitte

    • Tack Gitte, det värmer det du skriver. Ja, naturen är skön att uppleva speciellt när man tar sig tid och verkligen ser efter vad som finns där ute! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.