En sessa med min prinsessa!

Gjorde en session med min dotter i somras vid möllan i Skabersjö utanför Malmö. Ett försök med blixt i motljus. Tyck gärna till och kom med kritik!! En lomhörd fotograf kan aldrig utvecklas!

Share

Funderar du på hur du är klädd och ser ut när du handlar på ICA?

578Nyligen fick jag en länk av min dotter som befinner sig i USA för studier, hon läser mode och design på college.
Jag vet inte riktigt hur jag skall förhålla mig till länken och dess målsajt. People of Walmart är ett ställe där man kan skicka in bilder som är smygtagna på människor med total avsaknad av klädsmak och/eller självuppfattning, eller åtminstone inte bryr sig ett dugg om det samma.

Jag är kluven å ena sidan för att man smygfotar människor på det här viset och publicerar på nätet, å andra sidan, det är här mitt primitiva frosseri för annorlunda människors klädval och utsmyckning gör sig gällande och kan få mig att skratta högt när jag sitter och bläddrar bland de inskickade bilderna. Jag är inte fåfäng 585eller har en vältränad kropp och mitt klädkonto är inte större än en tolvårings veckopeng, men jag brukar dock slänga ett öga mot hallspegeln när jag går ut och handlar!

Share

Trött på dina gamla typsnitt?

Typsnitten som följer med som standard till din nya dator, PC eller Mac, är standardiserade och fungerar mycket bra till det mesta. Om du skall göra en PowerPoint-presentation, skriva ett formellt brev eller få ihop ett snygg CV, då skall du använda ”vanliga” lättlästa typsnitt som t ex Times och Arial osv. Dessa finns alltid förinstallerat i din dator men om du vill göra en inbjudan till din Halloween-, studentfest eller göra en snygg logga då räcker oftast inte dessa typsnitten till. Som tur är finns det en hel uppsjö sidor på nätet som erbjuder gratis typsnitt. Två som jag har som favoriter är 1001 Free Fonts och för filmälskare finns TypeNow.net. TypeNow.net har typsnitt som är baserade på olika kända filmer. Tänka bara på att det är långt ifrån alla som erbjuder svenska åäö.
goldeneye
tribeca
clockworkorange-1
The_Godfather

Share

Kaffebrus,…. är inte kolsyrat kaffe!

logosep08……är en nätbutik med inriktning på foto- och studioutrustning som har sitt lager nere i Ystad. De har ingen försäljning i butik utan säljer enbart över nätet, men i gengäld tar de ingen fraktkostnad för ordrar som kan skickas som postpaket eller brev, oavsett vad du köper. Priserna ligger ofta några procent under andra fotoaffärer. Deras produkter håller kanske inte proffskvalité, även om de har en del märkesvaror, men jag tycker det är en intressant butik för amatören och semiproffset. När man är som jag, intresserad av det mesta i fotoväg och vill prova på både studio-, produkt-, porträtt- och makrofotografering, blir det väldigt dyrt om man bara skulle köpa märkesvaror.

Gör ett besök och kolla runt,… det ÄR kul med prylar!! 🙂

Share

Crimson ett proffslabb på nätet

Crimson är ett fotolabb på nätet som jag har hört talas om i många sammanhang men aldrig tidigare provat på. Nu har jag dock framkallat ett 50X70cm foto med högglans papper med ett riktigt bra resultat. De har en väldigt pedagogisk utformning av sidan vilket gör det lättare att förstå vad som händer när man beställer bilder. De har även små ”kurser” i färglära, om upplösning och storlek på bilderna och om hur du kalibrerar din skärm för att de framkallade bilderna bäst skall stämma överens med vad du ser på skärmen. Kort och gott, ett bra val verkar det som!

Crimson

Share

Några nya höghastighetsbilder

Här är en serie bilder tagna med en teknik som går ut på att låter kameraslutaren stå helt öppen i ett totalt mörker och sedan låter man kamerablixten styras av ljudet från luftgeväret med en viss fördröjning så att bilden exponeras precis i rätt ögonblick! Rätt så coolt om jag får säga det själv! 🙂

Se fler här

Share

Sugen på nått gott?

Är du hungrig men inte vet vad du skall laga?

Gör ett besök på dennis.se. Dennis är en god vän och arbetskollega, han är grym i köket och har nu en sida där du får en massa goa tips om olika maträtter. En kanonsida!

Share

Dan Hylander ger sig ut på turne efter 20 år – Kultur & Nöje – www.hn.se

Ja, då har man hamnat på löpen i Hallands Nyheter med bild tagen på Dan Hylander när han spelade på St: Gertruds! 🙂

Dan Hylander ger sig ut på turné efter tjugo år – Kultur och Nöje – www.hn.se

dan

Share

En dag i Helsingborg

Har idag varit med Jennifer på Tropikariet i Helsingborg, och jag som inte ens visste om att det fanns ett tropikarie i Helsingborg. 🙂 Vi drog upp på förmiddagen med våra kameror i ryggorna för att plåta wildlife,.. ja, det är nog det ända sättet för mig att plåta djur på nära håll, för jag är inte speciellt naturkompatibel, jag rör mig som en Bulldozer bland lövverken. Här kommer iaf några av bilderna som togs.

_MG_5186

_MG_5185_MG_5182_MG_5181_MG_5172_MG_5170_MG_5158_MG_5144_MG_5143_MG_5141_MG_5138_MG_5129_MG_5120_MG_5116_MG_5112_MG_5111_MG_5110_MG_5104_MG_5096_MG_5092_MG_5083_MG_5080_MG_5042_MG_5040

Share

Nära dödenupplevelse!!

Kl 02:02,.. jag har precis återvänt från den svarta avgrundens allra djupaste del.

Har nu suttit här i två dagar och svurit, läst på nätet, svurit igen och till slut fått den här bloggen/hemsidan att fungera och efter att ha snitsat till den med bilder och överfört texter från den gamla sajen,.. då, då gör jag en sista finjustering i inställningarna, ja ni vet, snygga till filstrukturen, hur filerna är ordnade på servern, sånt bakom-kulissen-jobb som kanske inte alls hade varit nödvändigt, men som jag tyckte verkade bra,……… poff, sa det så var allting BORTA!!!
Fyra timmar senare, två kannor kaffe och en halv dosa snus, och ha läst igenom halva jävla Internet så kunde jag tills slut återställa inloggningen!!! Jiiiihaj!

Share