Min fotoväska

-Den som har flest prylar när han dör har vunnit!

-Nä, så är det givetvis inte, det är ju den som har dyrast prylar som har vunnit! 🙂

Jag är inte en person som går omkring i moderiktiga skor, är klädd i det senaste från Paris eller Milano, har ingen flashig klocka på armen eller något pråligt smycke runt halsen, jag bor inte i det hetaste området i stan. Men när det kommer till ordentliga arbetsredskap lägger jag gärna ner lite möda på att få tag på kvalité.

Det händer då och då, när jag presenterar mig för nya kunder att de, med all rätt frågar om vad jag har för utrustning.
För handen på hjärtat, skulle du inte vilja veta vem hantverkaren är och vad han har för utrustning som du har anlitat till att renovera hela ditt kök, badrum och gästtoalett, och tveklöst skulle du väl höja på ögonbrynen om han kommer på cykel och har alla sina verktyg på pakethållaren i en bärkasse från JULA!

Nedan följer bilder och lite teknisk information om min utrustning i dagsläget. (2010)

Canon 5D Mark II
21,1 megapixel fullformat
Brännviddsfaktor 1X
ISO 100-6400
3,9 bilder/sek
Filformat RAW + JPG


Canon 7D
18 megapixel
Brännviddsfaktor 1,6X
ISO 100-6400
8 bilder/sek
Filformat RAW + JPG


Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6 L IS USM


Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM


Sigma 150mm F2.8 EX APO DG HSM Macro


Canon EF 15mm f/2.8 Fisheye


Canon Speedlite 430EX II, Canon Speedlite 580EX, Canon Speedlite 420 EZ.


PocketWizard MiniTT1 och FlexTT5. Med MiniTT1 monterad på kameran och FlexTT5 monterad på blixten kan jag på avstånd trådlöst styra min blixt och justera inställningar så som ljusstyrka direkt från kameran.


Mellanringar från Danubia 13 mm, 21 mm och 31 mm. Mellanringar sätter man mellan kameran och objektivet för att förskjuta skärpeplanet så att man kan gå närmare och fokusera på ett kortare avstånd och därmed åstadkomma någon form av makrofotografering med ett objektiv som från början inte var avsett för det ändamålet.


Benro C-258 CARBON FIBER med BENRO B-0 ball head.


Regöringskit för rengöring av kamerans sensor samt flera extra hårdiskar att göra backup på. Med ökat antal pixlar i kameran ökar oxå filstorleken på varje bild vilket gör att datorns hårddisk snabbt blir full. Jag säger bara en sak, TA BACKUP på dina bilder, du vet aldrig när din hårddisk lägger av, eller när du behöver lämna in din dator för reparation eller service och får tillbaka den fullständigt ominstallerad!!!!

Share